Webhosting

Definitie van webhosting

Wanneer een hostingprovider ruimte op een webserver toewijst voor een website om zijn bestanden op te slaan, hosten ze een website. Webhosting stelt de bestanden waaruit een website bestaat (code, afbeeldingen, etc.) beschikbaar voor online weergave. Elke website die u ooit heeft bezocht, wordt gehost op een server.

De hoeveelheid ruimte die op een server aan een website wordt toegewezen, is afhankelijk van het type hosting. De belangrijkste soorten hosting zijn shared, dedicated, VPS en reseller. Ze onderscheiden zich door het soort technologie dat voor de server wordt gebruikt, het geboden beheerniveau en de aangeboden aanvullende diensten.

Kortom, webhosting is het proces van het huren of kopen van ruimte om een ​​website op het World Wide Web te huisvesten. Website-inhoud zoals HTML, CSS en afbeeldingen moet op een server staan ​​om online te kunnen worden bekeken.

Wat is een server precies? Een server is een computer die andere internetgebruikers van overal ter wereld met uw site verbindt. Zoals de naam al aangeeft, hebben webhosting serviceproviders de servers, connectiviteit en bijbehorende services om websites te hosten. Door een verscheidenheid aan hosting plannen aan te bieden, dekken ze het spectrum van hosting behoeften af, van kleine blogs tot grote organisaties.

Als u van plan bent om online aanwezig te zijn, is betrouwbare webhosting essentieel. Er zijn tegenwoordig letterlijk honderden webhosts beschikbaar die duizenden soorten webhosting services bieden. Plannen variëren van gratis met beperkte opties tot dure webhosting services die gespecialiseerd zijn voor bedrijven. Het plan dat u kiest, hangt voornamelijk af van hoe u van plan bent uw website te gebruiken en hoeveel u hebt begroot voor hosting.

Als u het juiste hosting plan kiest, heeft u toegang tot de juiste toewijzing van middelen om ervoor te zorgen dat uw website snel en betrouwbaar wordt geladen voor uw bezoekers. Bedenk hoeveel bedrijven tegenwoordig voornamelijk online opereren; hun verkoop- en zakelijke leads komen van hun website. Als iemand op een website belandt en er is een probleem – het laden duurt te lang of verschijnt helemaal niet – potentiële klanten wachten niet lang. Ze stuiteren van die site op zoek naar een site die correct werkt en naadloos kan leveren wat ze zoeken.

Als het beheren van een website nieuw voor u is, kunnen webhosting en aanverwante jargon een raadselachtig onderwerp zijn. Veel beginnende website-eigenaren hebben de goedkoopste optie of iets anders dat bij de aankoop van hun domeinnaam is geleverd, en gebruikt in de verkeerde overtuiging dat alle hosting opties in wezen hetzelfde zijn.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel:

Helpdesk : klik hier 
KvK Amsterdam 54607752 
BTW nr: NL001317316B54
eMail: info@it-online.nl