Soorten webhosting

Naarmate de technologie vordert, zijn er verschillende soorten webhosting geïntroduceerd om zo goed mogelijk aan de verschillende behoeften van websites en klanten te voldoen. Deze omvatten:

  • Gedeelde webhosting

  • Dedicated Hosting

  • VPS-hosting

  • Cloud

  • Tussenpersoon/Reseller

Laten we de meest populaire web hosting services in meer detail bekijken.

Gedeelde (Shared) webhosting

Shared hosting is wanneer een website op dezelfde server wordt gehost als veel andere websites. De meeste webhosting bedrijven bieden shared hosting aan. Het is goedkoop en gemakkelijk in te stellen, waardoor het geschikt is voor nieuwe sites die op korte termijn niet veel verkeer verwachten. Het is het meest geschikt voor persoonlijke websites en voor websites van kleine en middelgrote bedrijven.

Iedereen die serieus bezig is met digitale marketing of het runnen van een online bedrijf, moet zijn gedeelde hosting opties zorgvuldig bekijken en ervoor zorgen dat uw provider services kan aanbieden zoals SSD-hosting, die speciaal is ontworpen voor e-commerce-websites. Shared hosting is ook niet geschikt voor grote sites met veel verkeer. Deze sites hebben een speciale server nodig om een ​​geschikte hoeveelheid bronnen te huisvesten om fatsoenlijke website prestaties te garanderen.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting (ook wel managed hosting of een dedicated server genoemd) biedt volledige verhuur van servers. Dit type hosting is relatief duur wanneer het naast gedeelde hosting plannen wordt geplaatst; om deze reden wordt het alleen echt gebruikt wanneer een website veel verkeer heeft of wanneer meer server controle vereist is.

Dedicated hosting is meer dan het aanbieden van een enkele website met volledige serverapparatuur in een datacenter. Het biedt meer self-service serverbeheer mogelijkheden. Dit wordt als een meer flexibele opstelling beschouwd omdat het totale controle over de server, de software en beveiligingssystemen mogelijk maakt. Tegelijkertijd moet u echter over de technische expertise beschikken om het platform zelf te beheren.

VPS-hosting

Virtual Private Servers (VPS), ook wel bekend als Virtual Dedicated Server (VDS), is wanneer een virtuele server aan elke cliënt verschijnt als een dedicated server, ook al bedient deze eigenlijk meerdere websites. Om deze reden wordt hosting in VPS-stijl beschouwd als de springplank tussen shared hosting en het krijgen van uw eigen dedicated machine. Het belangrijkste verschil tussen shared hosting en VPS is dat klanten volledige toegang hebben om de VPS te configureren, wat veel dichter bij dedicated style hosting ligt.

VPS wordt vaak gebruikt door kleinere websites en organisaties die de flexibiliteit willen van een dedicated server, zonder de hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

Cloud hosting

Cloud Hosting is het nieuwste type hosting dat op de markt komt en is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit type hosting werkt via veel onderling verbonden webservers die een betaalbare, schaalbare en betrouwbare web infrastructuur bieden. Cloud Hosting Plannen bieden doorgaans onbeperkte, betrouwbare bandbreedte en een oneindige hoeveelheid schijfruimte voor onbeperkte domeinen, wat verklaart waarom zoveel grote bedrijven naar de cloud gaan. Het is een effectieve methode om een ​​website te runnen met resource-intensieve applicaties of een groot aantal inhoud items zoals afbeeldingen, maar het kan veel hogere kosten met zich meebrengen.

Hosting door wederverkopers/Resellers

Reseller Hosting is een vorm van webhosting waarbij de accounteigenaar zijn of haar toegewezen ruimte en bandbreedte op de harde schijf kan gebruiken om namens derden een website te hosten. De oorspronkelijke eigenaar van het hosting account is in dit geval de ‘reseller’. Reseller-hosting is voordelig wanneer de hoeveelheid gekochte ruimte niet nodig is en sommige van de toegewezen bronnen kunnen worden gedeeld met een andere partij. Schijfruimte, bandbreedte, CPU, etc. delen terwijl je een terugkerende bron van inkomsten krijgt.

Hostingproviders bieden specifieke hosting plannen voor resellers om ondernemers die geïnteresseerd zijn in deze zakelijke praktijk tegemoet te komen. Het kopen van een reseller-hosting plan is ook handig voor iedereen met meerdere domeinen. U kunt uw eigen hosting pakketten ontwerpen voor uw websites of klanten en de middelen die aan het reseller-hosting account worden toegewezen.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel: 

Helpdesk : klik hier 
KvK Amsterdam 54607752 
BTW nr: NL001317316B54
eMail: info@it-online.nl