Mijn naam is Tobias Peereboom,
ik werk als Freelancer.

Daarnaast vind ik het gaaf om websites en webshops te bouwen.

Als je een vraag hebt kan je mij via onze helpdesk bereiken: KLIK HIER!!

Agile Coach – Kanban & Scrum Master


Ik ben een Agile Coach – Kanban en Scrum Master.

Ik ben een Agile Coach en het is mijn missie om organisaties te creëren vol cultuur, waarden en principes door teams te bouwen met behulp van coaching, facilitering, mentoring en workshops in agile denken, principes en kaders. Als hands-on transformatiecoach help ik organisaties bij hun digitale transformatie.

Mijn doel:
Om een bewust andere toekomst te creëren!

Ervaring:

Agile Coach – kanban & Scrum Master a.i.

Bedrijfsnaam:                     IT-Online.nl – Freelance
Datum dienstverband:     jan. 1995 – heden
Duur dienstverband:         26 jaar 1 maand
Locatie:                                  Nieuw Vennep

Interim management geeft u direct toegang tot een senior ‘zwaargewicht en hands-on’ Agile Manager, met een bewezen staat van dienst, afgestemd op uw behoeften.

Gespecialiseerd in ICT- en internet veranderingsprojecten die complex van aard zijn of zich in een crisis bevinden. En Transition Management, verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van klanttransitieprojecten met uitbestede beheerde en Agile services. Deze diensten worden ter plaatse of op afstand geleverd voor klanten over de hele wereld.

IT-Online.nl biedt Waterfall en Agile oplossingen binnen de ICT & Internet markt. Dit doen we door proactief professionals te matchen met moeilijk te vervullen vaste en gecontracteerde functies.

Apps & Tools: Service Management, ITIL, Management 3.0, Agile Scrum, Lean Kanban, SAFe 5.0, Lean DevOps, CI/CD, Jenkins, Jira, Azure Devops, OpenSource, BI, AI, Machine Learning, , Blueriq, Mendix, Outsystems, Betty Blocks, PHP, javascript, mySQL, Apache, Fedora Linux, MS-Project, NetApp, IBM, Dell, RAC cluster, MetroCluster, ESX hosts en clusters, CentOS, Oracle, Microsoft, AIX, MS-server 2008, Redhat linux, MS-SQL, Tableau, Azure, Exchange, Sharepoint, SalesForce, CRM, SAP, HANNA, BI, VB, dot.net, C++ en Oracle db.

Waternet – Amsterdam en omgeving

Agile Coach – kanban & Scrum Master a.i.
Mei 2019 – januari 2021 – 1 jaar en 9 maanden

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat de hele watercyclus dekt. Wij zorgen voor een veilige, schone en voldoende toevoer van water. Dit omvat water voor natuurgebieden en menselijke consumptie.

Waternet werkt voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en voor de gemeente Amsterdam.

Agile Coach – Scrum & Kanban (SAFe-cadans van 3 maanden):

Team 1: Team Systemen & Databases (Agile ScrumBan)
Technisch applicatiebeheer – Windows – Linux – Azure Devops – Netwerkbeheer – Oracle-beheer – Architectuurontwerp. Training / Workshops op de manier van Agile werken Alle Scrum-rituelen: stand-up, sprintplanning, sprintrecensies en retrospectieven, volledige ondersteuning bij het oplossen van belemmeringen en teambuilding-evenementen. Tevens ondersteuning voor de Product Owner bij het opbouwen van een Backlog, prioriteiten stellen en Grooming.

Team 2: Netwerk & BeveiligingTeam (Agile ScrumBan)
Routers, switches, wifi, firewall, wereldwijde beveiliging, Azure Devops. Training / Workshops op de manier van Agile werken Alle Scrum-rituelen: stand-up, sprintplanning, sprintrecensies en retrospectieven, volledige ondersteuning bij het oplossen van belemmeringen en teambuilding-evenementen. Tevens ondersteuning voor de Product Owner bij het opbouwen van een Backlog, prioriteiten stellen en Grooming.

Team 3: Automatisering en monitoring (Agile Scrum)
Alle beheerfuncties die geautomatiseerd kunnen worden, infra monitoring door middel van Azure monitoring tools. Training / Workshops op de manier van Agile werken Alle Scrum-rituelen: stand-up, sprintplanning, sprintrecensies en retrospectieven, volledige ondersteuning bij het oplossen van belemmeringen en teambuilding-evenementen. Tevens ondersteuning voor de Product Owner bij het opbouwen van een Backlog, prioriteiten stellen en Grooming.

Tele2 – Amsterdam en omgeving

Scrum Master & Coach a.i.
September 2018 – mei 2019 – 9 maanden

Scrum Master & Coach facilitating SalesForce DevOps Teams

Wij zijn een van Europa’s snelst groeiende telecomoperatoren en bieden onze klanten altijd wat ze nodig hebben voor minder geld.

Gezien het hoge tempo waarin Tele2 opereert, is een gedeelde waardebasis essentieel, aangezien we niet alle aspecten van ons bedrijf kunnen beheersen door middel van beleid, systemen en regels.

De Tele2 Way bepaalt wie we zijn en hoe we dingen doen. Het leidt ons in ons dagelijks leven en ondersteunt het besluitvormingsproces door de grenzen te stellen voor wat goed en wat fout is. Wij geloven dat de juiste instelling, enthousiasme en het vermogen om te werken volgens de waarden van Tele2 belangrijker zijn dan een indrukwekkend cv.

Apps & Tools: Sales Force, CloudSense, Provar, Jenkins,CI/CD, BI, AI, Azure, Cloud, Tableau, Power BI, Oracle, Microsoft, Datalake, databricks, Jira, Azure DevOps, MS Teams and Off Shoring parts of the development.

Ministerie van Buitenlandse Zaken – Den Haag en omgeving

Agile Coach & Scrum Master a.i.
Juli 2018 – oktober 2018 – 4 maanden

Agile Coach & Scrum Master facilitating BI, AI & Machine Learning Teams.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt hard om de Nederlandse belangen en waarden wereldwijd te behartigen. Onze ambassades, consulaten en permanente vertegenwoordigingen in zo’n 150 landen fungeren als politieke antenne en als stem in het buitenland. We staan Nederlanders bij in het buitenland en we onderhandelen en werken samen in tal van vraagstukken in de Europese Unie en in organisaties als de NAVO en de Verenigde Naties.

Werken aan een experiment om kennis te vergroten bij het werken met Scrum Teams.
– Kunstmatige intelligentie
– Bedrijfsintelligentie
– Machine leren

Apps & Tools: Azure, Cloud, Tableau, Power BI, Oracle, Microsoft, Datalake, databricks, Jira, MS Teams, Agile Coaching, Scrum en Outsystems.

ASML – Veldhoven

Agile Coach & Scrum Master a.i.
Januari 2018 – augustus 2018 – 8 maanden

Agile Coach & Scrum Master facilitating BI, AI & Machine Learning Teams.

ASML is een Nederlands bedrijf en momenteel de grootste leverancier ter wereld van fotolithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf vervaardigt machines voor de productie van geïntegreerde schakelingen (IC’s), zoals CPU’s, DRAM-geheugen, flash-geheugen.

Big Data & Business Intelligence ondersteunt de bedrijfsstrategie van ASML door informatie en inzicht in de ASML-sleutelprocessen op het juiste moment, in het juiste formaat, aan de juiste doelgroep te verstrekken, waardoor betere besluitvorming mogelijk is.

Werken aan een experiment om kennis te vergroten bij het werken met Scrum Teams.
– Artificial Intelligence
– Business Intelligence
– Machine Learning

Apps & Tools: Agile Scrum – Lean DevOps – BI Data Teams
SAP, Hana, UI, BOTS, Python, javascript, Spotfire, AI, BI, CI/CD

Transavia – Schiphol Oost

Scaled Agile Transfomation Coach (M30, Lean Kanban, Scrum & SAFe Agilist) a.i.
Juni 2016 – januari 2018 – 1 jaar en 8 maanden

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, voert al 50 jaar lijn- en chartervluchten uit naar meer dan 110 bestemmingen.

Transavia is de meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappij van Europa en loopt voorop in hospitality, service en digitale dienstverlening.

• Team 1: OPS Team (Lean Kanban)
Front-Office – Support Desk/Helpdesk – Lean DevOps – Technisch Applicatie Beheer – Windows – Linux – AS400 – Netwerk Beheer – Oracle Beheer – Architectuur Design
• Team 2: Housing & Hosting (Lean Kanban)
Duty Management – Service Management – Contract Management
• Team 3: Digital Trust (Agile Scrum)
General Counsel, Direct Sales, Compliance & Security, HR Legal, Corporate Legal
• Team 4: Procurement (Lean Kanban)
Service Management, ITIL, Management 3.0, Agile Scrum, Lean Kanban, SAFe 4.0, Agile Transition

Apps & Tools: Jira, CI/CD, Jenkins, Azure, Cloud, Tableau, Power BI, Oracle, Microsoft, Datalake, databricks, Jira, MS Teams