Hoe werkt webhosting

Webhosting vindt plaats wanneer de bestanden waaruit een website bestaat, worden geüpload van een lokale computer naar een webserver. De bronnen van de server (RAM, ruimte op de harde schijf en bandbreedte) worden toegewezen aan de websites die er gebruik van maken.

De verdeling van de serverbronnen is afhankelijk van het gekozen type hosting plan. Om het geschikte hosting plan te kiezen, moet u eerst een onderscheid maken tussen de beschikbare plannen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Laten we voor de niet-technische lezers een eenvoudige analogie gebruiken, het kiezen van webhosting is vergelijkbaar met het zoeken naar kantoorruimte:

Hoe bepaal je welk type kantoorruimte het beste bij je past? Is een werkplek in een open co-working space voldoende, of het op één na beste; een kantoor in een zakencentrum. Bent u van plan om snel uit te breiden of verwacht u dat veel mensen komen en gaan? Zou je overwegen om een ​​heel gebouw te huren of zou je een eigen ruimte aanspreken?

Naast de kantoorstijl die u gebruikt, zijn er nog andere overwegingen. Hoe gemakkelijk de kamers toegankelijk zijn, welke functies ze bieden (extra’s zoals een whiteboard, snel internet en andere faciliteiten), en waar ze zich bevinden en wat de totale kosten zijn. Deze overwegingen zullen uw behoeften bepalen en helpen beslissen welk type kantoor het beste bij u past. Laten we dit selectieproces vergelijken om te beslissen welke webhosting past.

  • Shared hosting is vergelijkbaar met het huren van een werkstation in een drukke, lawaaierige, open kantoor- of co-working ruimte. Je beschikt over alle moderne gemakken: een bureau, internetverbinding en een aantal vaste spullen en je deelt de ruimte met andere collega’s, waaronder de keuken, printer en toilet. U kunt geen make-overs aan de ruimte doen, zoals whiteboards installeren, enz. Dit is een populaire optie voor het starten van kleine websites en niet geschikt voor grootschalige commerciële projecten.
  • Een virtual private server (VPS) is een mooie stap omhoog van shared hosting. Middelgrote bedrijven hebben baat bij het huren van een kantoor op een bedrijventerrein. Met een VPS zijn gebruikers van elkaar geïsoleerd. Je hebt buren, maar je bent er minder afhankelijk van en je kunt eventuele make-overs (maatwerk) naar eigen inzicht doorvoeren en zelf je werkplek inrichten.
  • Een heel kantoorgebouw is vergelijkbaar met hosting op een dedicated server. Het is een duurdere optie en het beste voor websites die waarde hechten aan betrouwbaarheid en hoge prestaties. Aangezien u de volledige ruimte beheert, heeft u meer te zeggen over configuraties en veel ruimte, maar het is niet de moeite waard om in te investeren als u de inbegrepen ruimte niet gebruikt.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel:

Helpdesk : klik hier 
KvK Amsterdam 54607752 
BTW nr: NL001317316B54
eMail: info@it-online.nl