Hoe kiest u een webhost bedrijf

Uw keuze voor een geschikte en betrouwbare webhosting serviceprovider is een belangrijke stap om online te komen, vooral als u een zakelijke website lanceert. Hosts stellen uw site niet alleen beschikbaar voor anderen, maar bieden ook services met betrekking tot het beheer van deze servers en de bijbehorende software, ondersteuning, bandbreedte, snelheid enzovoort.

Aan gratis webhosting zijn kosten verbonden

Toegestane bandbreedte

Toegestane bandbreedte (soms losjes “verkeer” of “gegevensoverdracht” genoemd) is het aantal bytes dat nodig is om uw site over te dragen aan al uw bezoekers wanneer ze door uw inhoud bladeren. Biedt de hosting voldoende ruimte voor uw wensen? Om u een idee te geven van de typische verkeersbehoeften van een website: de meeste nieuwe sites die geen video of muziek op hun site aanbieden, gebruiken minder dan 3 gigabyte aan bandbreedte per maand. Als u een snelle toekomstige uitbreiding verwacht of als uw behoeften geluid, video, enz. Omvatten, overweeg dan de extra ruimte die wordt aangeboden door een betaalde hostingprovider.

Als u erover nadenkt om voor een gratis host te gaan, denk dan eerst na over de grootte van uw site en hoeveel bezoekers u dagelijks verwacht. Veel gratis webhosts leggen dagelijkse of maandelijkse limieten op aan de hoeveelheid verkeer die uw website kan gebruiken. Als uw inhoud veel afbeeldingen of video’s bevat die meer dan het “overeengekomen” aantal bezoekers (verkeer) per dag / week / maand trekken, heeft de host het recht om uw website uit te schakelen wegens contractbreuk – of u een factuur te sturen.

Een andere overweging voordat u gratis hosting providers gebruikt, is dat ze vaak een maximale grootte opleggen aan de bestanden die u uploadt. Als u software of afbeeldingen met hoge resolutie wilt verspreiden, biedt een betaalde host u de mogelijkheid om de grotere bestandsgroottes die u nodig heeft, te laden.

Adverteren

Veel, maar niet alle, gratis hosts plaatsen advertenties op uw website om de kosten te dekken om uw site van gratis webruimte te voorzien. De meeste mensen worden afgeschrikt door commerciële banners en pop-ups. Sites die bezaaid zijn met advertenties worden over het algemeen als van lage kwaliteit beschouwd en zelfs als spam, wat onmiddellijk wordt afgeschrikt. Controleer voor de zekerheid de kleine lettertjes om te zien of er advertenties worden verwacht in ruil voor gratis hosting voordat u zich aanmeldt.

Upgrade-opties

Pas op of een host uw site de ruimte geeft om te groeien. De meeste nieuwe sites beginnen met shared hosting, wat tegenwoordig behoorlijk krachtig is. Aangezien u echter verwacht dat een website met de jaren zal groeien, moet u wellicht een krachtigere server overwegen (bijvoorbeeld virtual private of dedicated). Controleer of de host geschikte plannen heeft om naar te upgraden en of het proces zo eenvoudig mogelijk is.

Waarom betalen voor webhosting?

Uptime (betrouwbaarheid)

Betrouwbaarheid is uitermate belangrijk voor zowel gratis als betaalde services, maar u mag alleen echte betrouwbaarheid verwachten met een betaald hosting plan. Het is waarschijnlijk dat u wilt dat uw website dag en nacht werkt, en dat krijgt u alleen van een webhost met betrouwbare servers en stabiele netwerkverbindingen. Bekijk voordat u een host kiest, de uptime-geschiedenis ervan. U kunt beoordelingen lezen en hun geadverteerde uptime-garanties bekijken.

Een site die moeilijk te bereiken is of vaak niet beschikbaar is, verliest bezoekers en klanten en kan grote inkomsten opleveren. Als iemand uw site vindt en deze alleen probeert te openen om te ontdekken dat deze niet beschikbaar is, aarzelt hij niet om naar een concurrerende site te gaan. Trage toegang is ook erg frustrerend voor toegewijde bezoekers (en ook voor jou, wanneer je nieuwe inhoud uploadt).

Verkeer / bandbreedte

Lees en begrijp eventuele beperkingen van de bandbreedte die u gebruikt en selecteer een geschikt plan. Als uw site video, audio of andere elementen gaat bevatten die een hogere bandbreedte vereisen, wilt u een plan dat aan uw behoeften voldoet.

PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP enz

  • Als je PHP of Perl moet installeren, zorg er dan voor dat je dit kunt doen zonder de goedkeuring van je host. Zo niet, dan moet u op hun mening wachten voordat u een functie op uw site kunt implementeren.
  • Ervan uitgaande dat u dingen wilt doen zoals het aanpassen van uw foutpagina’s (de berichten die worden weergegeven wanneer bezoekers op een uitgestorven pagina op uw site terechtkomen), uw site beschermen tegen diefstal van bandbreedte en hotlinking, enz. En om uw mappen met een wachtwoord te beveiligen, moet u de mogelijkheid om “.htaccess” -bestanden aan te maken of te wijzigen.
  • SSH-toegang is handig voor het onderhouden van databases zoals MySQL en wanneer u een blog of een inhoudbeheersysteem wilt runnen.

FTP is een populaire methode om webpagina’s en andere bestanden van een lokale computer naar een web host computer (servers) over te brengen, zodat deze door iedereen over de hele wereld kunnen worden bekeken. Bij sommige hosts kun je alleen je eigen pagina’s ontwerpen en uploaden. In plaats daarvan vragen ze dat uw pagina’s worden ontworpen en geüpload met behulp van hun online sitebouwer. Tenzij je een absolute beginner bent en een vrij triviale site plant, moet je ervoor zorgen dat je FTP-toegang hebt of de mogelijkheid hebt om je pagina’s op zijn minst per e-mail of browser te uploaden.

Controlepaneel

Het doel van een controlepaneel is om u in staat te stellen zelf verschillende aspecten van uw hosting account op uw website te beheren. U mag een bedieningspaneel verwachten van een commerciële host, zodat u alledaagse onderhoudstaken kunt uitvoeren zonder te hoeven wachten op technische ondersteuning om eenvoudige wijzigingen aan te brengen. Een ‘cPanel’ biedt een eenvoudig dashboard om e-mailadressen, accountwachtwoorden en basisserver configuraties te beheren. Het kan tijdrovend zijn om door een technische ondersteuning operator te gaan of u moet een extra vergoeding betalen voor elke keer dat u eenvoudige beheertaken wilt uitvoeren.

Meerdere domeinen hosten

Het is gebruikelijk om meer dan één domein te bezitten, ze zijn tegenwoordig goedkoop en het is moeilijk om te weerstaan ​​om er een paar te bezitten. In dit geval moet u extra domeinen onderbrengen met extra hostingruimte. Om het hosting proces te vereenvoudigen, is het mogelijk om meer dan één domein te hosten vanaf één account. Elke afzonderlijke website die op hetzelfde account wordt gehost, wordt een add-on-domein genoemd. De meeste shared hosting providers staan ​​add-on domeinen toe. Het is raadzaam om van tevoren te controleren hoe ze hiervoor kosten.

Kosten

Met webhosting zoals met alles, krijgt u vaak waar u voor betaalt. Als u een eenvoudige website heeft die niet veel verkeer verwacht, verwacht dan tussen de € 10 en € 150 per jaar te betalen voor shared hosting. Hosting Plannen met een hogere capaciteit kunnen beginnen bij € 150 en vanaf daar stijgen.

De meeste commerciële hosts bieden de flexibiliteit om te kiezen hoe u wilt betalen met maandelijkse en jaarlijkse afbetalingsplannen; dat laatste geeft je een goedkoper tarief. Als u eenmaal gerustgesteld bent dat ze een betrouwbare service bieden, kunt u overschakelen naar de goedkopere jaarlijkse betalingen, of snel van host wisselen als ze niet aan uw verwachtingen voldoen.

Laten we tot slot de verlengingen bespreken. Als u tevreden bent met de prijs van een pakket, controleert u de prijs voor verlengingen. Het is een norm in de branche om lage aanmelding prijzen aan te bieden, maar veel hogere bedragen voor verlengingen in rekening te brengen. Tenzij je het goed vindt om om de paar jaar tussen hosts te wisselen, zijn verlenging prijzen onvermijdelijk.

E-mail

Als u naast uw website e-mailaccounts wilt hosten, controleer dan of uw host u toestaat de e-mailadressen op uw domein in te stellen voordat u zich aanmeldt. Het ziet er een beetje armoedig uit om een ​​willekeurig e-mailadres te hebben dat niet aan je domein is gekoppeld: hoeveel professioneler klinkt info@uwdomein.com dan info.uwdomein@gmail.com?

In het geval dat er e-mails worden verstrekt, is dat geen probleem. Er zijn andere manieren om een ​​e-mailaccount op uw eigen domeinnaam te bemachtigen.

Technische hulp

Er kunnen dingen misgaan op de meest ongelegen momenten, dus controleer het beste of uw gastheer 24/7/365 professionele ondersteuning heeft. Je zult willen dat iemand je een reddingslijn werpt wanneer je op de S.O.S-knop drukt en weet dat de persoon die aan de andere kant plukt technisch is uitgerust met de kennis om je daar en dan te helpen. Om hier een idee van te krijgen, leest u online beoordelingen met accounts van echte klantervaringen.

Er zullen momenten zijn dat u een niet-urgente vraag heeft. Misschien wilt u het in uw eigen tijd oplossen terwijl u uw server instellingen beter onder controle krijgt. Heeft de host een kennisbank of veelgestelde vragen om door te bladeren om uw begrip te vergroten? Of u nu liever telefonisch chat of liever uitgebreide documentatie bij de hand heeft om problemen zelf op te lossen – controleer of ze beschikbaar zijn.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel:

Helpdesk : klik hier 
KvK Amsterdam 54607752 
BTW nr: NL001317316B54
eMail: info@it-online.nl