het juiste plan om succesvol te zijn

Ben je klaar om online te verkopen?

Ben je klaar om online te verkopen?

Vraag je je af hoe je aan de slag kan gaan?

Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om een e-commerce website te bouwen. En je hebt ook geen ervaring met coderen nodig om een geweldige winkel te maken.

Een ding dat je wel nodig hebt om succesvol te zijn, is het juiste plan. En dat is precies wat de ik vandaag voor jouw in petto heb

Ik geef je het exacte plan om jouw eerste (of tweede) e-commerce winkel in slechts 9 eenvoudige stappen te bouwen.

Voordat we ingaan op de leuke aspecten van het bouwen van je eerste e-commerce website, moet je eerst een belangrijke basis leggen.

Door een goede basis te leggen, kan je je site (en bedrijf) vanaf het begin optimaliseren. Het zal je werk ook gemakkelijker maken wanneer je cruciale beslissingen moet nemen.

Het eerste dat je moet aanpakken, is je bedrijfsplan.
Wat is je bedrijfsplan?
Laat je niet intimideren door de gedachte om een ​​businessplan op te stellen. Zelfs als je hier geen ervaring hebt.

En geloof me, het is niet zo moeilijk als je denkt dat het is.

Het enige dat je hoeft te doen, is een paar eenvoudige vragen beantwoorden, zoals:

Waarom wil je dit bedrijf starten?
Is er momenteel een gat in de markt?
Welk probleem lost je op voor je klanten?
Hoe helpt je ​​product dit probleem voor klanten op te lossen?
Wat ga je verkopen?
Aan wie ga je deze items verkopen? (d.w.z. wie is je doelgroep of je doelgroep?)
Wat is je unieke verkoopargument of concurrentievoordeel? (d.w.z. waarom zouden je klanten je verkiezen boven een concurrent?)
Hoeveel kan je investeren aan installatiekosten om dit bedrijf aan de gang te krijgen?
Hoe ga je producten op de markt brengen?
Heb je een marketing of verkoop plan?

De antwoorden op deze vragen zouden een businessplan voor je moeten vormen.

Denk na over het formuleren van een doel. Deze tekst wordt gebruikt om een ​​”Over ons-pagina” in te vullen die je klanten een idee geeft van waar je merk voor staat. Hiermee wordt ook een kijkje gegeven in het verhaal van je merk om contact te maken met je publiek.

Zodra je bedrijfsplan helemaal klaar is, bent je klaar voor de volgende stap: je bedrijf legaal opzetten.
De enige stap die je niet kunt missen!
Er zijn een paar belangrijke juridische stappen die je moet doorlopen voordat je online gaat verkopen.

Je gaat eerst naar de Kamer van Koophandel om je bedrijf te registreren.

Je hebt namelijk een KvK nummer voor je bedrijf nodig en een BTW nummer.

Als je extra geld hebt liggen, loont het om iemand met ervaring hier in te huren, zodat je jezelf niet blootstelt aan juridische problemen.

Maakt je geen zorgen, deze stap kan uitvoeren zonder tussenkomst van een advocaat als dat niet binnen je budget valt. Volg gewoon de richtlijnen van de KvK en je bent in goede handen.

Zodra alle formaliteiten zijn afgehandeld, kunt je doorgaan naar de volgende stap: jouw producten, prijzen en bijbehorende kosten.
Nog een paar vragen om uit de weg te gaan …
Vervolgens moet je bepalen wat je gaat verkopen.

Als je al een bestaande fysieke winkel hebt, kunt je klein beginnen door eerst alleen je populairste items aan je e-commerce site toe te voegen. Dan kun je later meer items toevoegen.

Voor degenen die net beginnen, overweeg om in eerste instantie alleen met je kernproducten te beginnen.

Dit maakt het minder ontmoedigend om aan de slag te gaan en vergroot je kansen om op tijd te starten in plaats van te wachten tot alles is toegevoegd voordat je geld gaat verdienen.

Bereken van daaruit hoeveel je voor deze items gaat vragen.

Bedenk hoeveel ze je kosten voordat je een prijs vaststelt om een ​​gezonde winst te maken.

Je moet ook nadenken over je verzendkosten.

Hoeveel ga je in rekening brengen voor verzending? Biedt je gratis verzending aan klanten die aan een minimum aankoopbedrag voldoen?

Houd er rekening mee dat je je verzendkosten zo laag mogelijk wilt hebben. Anders gaan de meeste potentiële klanten gelijk weg.

Statistieken wijzen uit:

36% van de online shoppers verlaat hun winkelwagentje vanwege verzendkosten
64% van de ondervraagde consumenten zei dat verzendkosten “grote” invloed hebben op hun aankoopbeslissingen
Klanten die gratis verzending ontvingen, rapporteren een “algemene klanttevredenheidsscore die 10% hoger was”

Voordat je iedereen gratis verzending gaat aanbieden, moet je er rekening mee houden dat deze bijbehorende kosten ook moeten worden meegerekend in de prijs die je klanten in rekening brengt. Maar je wilt niet dat je artikelen te hoog geprijsd zijn.

Je moet hier een evenwicht vinden.

Om dat te doen, moet je wellicht op zoek gaan naar korting op de verzendkosten om te zien welke aanbieder je kosten het meest verlaagt.

Een andere belangrijke factor om te overwegen, is hoeveel belasting (BTW) je moet heffen.

Bedenk tot slot, voordat er verkopen plaatsvinden, hoe je betalingen gaat innen.

Afhankelijk van het platform dat je kiest (hierna meer hierover), moet je wellicht een betalingsverwerking oplossing opzetten, zoals we later zullen bespreken.

Voor nu is het alleen belangrijk om te begrijpen dat dit een ander item is dat je van je lijst moet afvinken voordat je begint met verkopen.

Laten we het hebben over de verschillende soorten e-commerce platforms waarop je kunt verkopen, te beginnen met de gemakkelijkste.

Hoe kiest u een webhost bedrijf?


Hoe kiest u een webhost bedrijf

Uw keuze voor een geschikte en betrouwbare webhosting serviceprovider is een belangrijke stap om online te komen, vooral als u een zakelijke website lanceert. Hosts stellen uw site niet alleen beschikbaar voor anderen, maar bieden ook services met betrekking tot het beheer van deze servers en de bijbehorende software, ondersteuning, bandbreedte, snelheid enzovoort.

Aan gratis webhosting zijn kosten verbonden

Toegestane bandbreedte

Toegestane bandbreedte (soms losjes “verkeer” of “gegevensoverdracht” genoemd) is het aantal bytes dat nodig is om uw site over te dragen aan al uw bezoekers wanneer ze door uw inhoud bladeren. Biedt de hosting voldoende ruimte voor uw wensen? Om u een idee te geven van de typische verkeersbehoeften van een website: de meeste nieuwe sites die geen video of muziek op hun site aanbieden, gebruiken minder dan 3 gigabyte aan bandbreedte per maand. Als u een snelle toekomstige uitbreiding verwacht of als uw behoeften geluid, video, enz. Omvatten, overweeg dan de extra ruimte die wordt aangeboden door een betaalde hostingprovider.

Als u erover nadenkt om voor een gratis host te gaan, denk dan eerst na over de grootte van uw site en hoeveel bezoekers u dagelijks verwacht. Veel gratis webhosts leggen dagelijkse of maandelijkse limieten op aan de hoeveelheid verkeer die uw website kan gebruiken. Als uw inhoud veel afbeeldingen of video’s bevat die meer dan het “overeengekomen” aantal bezoekers (verkeer) per dag / week / maand trekken, heeft de host het recht om uw website uit te schakelen wegens contractbreuk – of u een factuur te sturen.

Een andere overweging voordat u gratis hosting providers gebruikt, is dat ze vaak een maximale grootte opleggen aan de bestanden die u uploadt. Als u software of afbeeldingen met hoge resolutie wilt verspreiden, biedt een betaalde host u de mogelijkheid om de grotere bestandsgroottes die u nodig heeft, te laden.

Adverteren

Veel, maar niet alle, gratis hosts plaatsen advertenties op uw website om de kosten te dekken om uw site van gratis webruimte te voorzien. De meeste mensen worden afgeschrikt door commerciële banners en pop-ups. Sites die bezaaid zijn met advertenties worden over het algemeen als van lage kwaliteit beschouwd en zelfs als spam, wat onmiddellijk wordt afgeschrikt. Controleer voor de zekerheid de kleine lettertjes om te zien of er advertenties worden verwacht in ruil voor gratis hosting voordat u zich aanmeldt.

Upgrade-opties

Pas op of een host uw site de ruimte geeft om te groeien. De meeste nieuwe sites beginnen met shared hosting, wat tegenwoordig behoorlijk krachtig is. Aangezien u echter verwacht dat een website met de jaren zal groeien, moet u wellicht een krachtigere server overwegen (bijvoorbeeld virtual private of dedicated). Controleer of de host geschikte plannen heeft om naar te upgraden en of het proces zo eenvoudig mogelijk is.

Waarom betalen voor webhosting?

Uptime (betrouwbaarheid)

Betrouwbaarheid is uitermate belangrijk voor zowel gratis als betaalde services, maar u mag alleen echte betrouwbaarheid verwachten met een betaald hosting plan. Het is waarschijnlijk dat u wilt dat uw website dag en nacht werkt, en dat krijgt u alleen van een webhost met betrouwbare servers en stabiele netwerkverbindingen. Bekijk voordat u een host kiest, de uptime-geschiedenis ervan. U kunt beoordelingen lezen en hun geadverteerde uptime-garanties bekijken.

Een site die moeilijk te bereiken is of vaak niet beschikbaar is, verliest bezoekers en klanten en kan grote inkomsten opleveren. Als iemand uw site vindt en deze alleen probeert te openen om te ontdekken dat deze niet beschikbaar is, aarzelt hij niet om naar een concurrerende site te gaan. Trage toegang is ook erg frustrerend voor toegewijde bezoekers (en ook voor jou, wanneer je nieuwe inhoud uploadt).

Verkeer / bandbreedte

Lees en begrijp eventuele beperkingen van de bandbreedte die u gebruikt en selecteer een geschikt plan. Als uw site video, audio of andere elementen gaat bevatten die een hogere bandbreedte vereisen, wilt u een plan dat aan uw behoeften voldoet.

PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP enz

 • Als je PHP of Perl moet installeren, zorg er dan voor dat je dit kunt doen zonder de goedkeuring van je host. Zo niet, dan moet u op hun mening wachten voordat u een functie op uw site kunt implementeren.
 • Ervan uitgaande dat u dingen wilt doen zoals het aanpassen van uw foutpagina’s (de berichten die worden weergegeven wanneer bezoekers op een uitgestorven pagina op uw site terechtkomen), uw site beschermen tegen diefstal van bandbreedte en hotlinking, enz. En om uw mappen met een wachtwoord te beveiligen, moet u de mogelijkheid om “.htaccess” -bestanden aan te maken of te wijzigen.
 • SSH-toegang is handig voor het onderhouden van databases zoals MySQL en wanneer u een blog of een inhoudbeheersysteem wilt runnen.

FTP is een populaire methode om webpagina’s en andere bestanden van een lokale computer naar een web host computer (servers) over te brengen, zodat deze door iedereen over de hele wereld kunnen worden bekeken. Bij sommige hosts kun je alleen je eigen pagina’s ontwerpen en uploaden. In plaats daarvan vragen ze dat uw pagina’s worden ontworpen en geüpload met behulp van hun online sitebouwer. Tenzij je een absolute beginner bent en een vrij triviale site plant, moet je ervoor zorgen dat je FTP-toegang hebt of de mogelijkheid hebt om je pagina’s op zijn minst per e-mail of browser te uploaden.

Controlepaneel

Het doel van een controlepaneel is om u in staat te stellen zelf verschillende aspecten van uw hosting account op uw website te beheren. U mag een bedieningspaneel verwachten van een commerciële host, zodat u alledaagse onderhoudstaken kunt uitvoeren zonder te hoeven wachten op technische ondersteuning om eenvoudige wijzigingen aan te brengen. Een ‘cPanel’ biedt een eenvoudig dashboard om e-mailadressen, accountwachtwoorden en basisserver configuraties te beheren. Het kan tijdrovend zijn om door een technische ondersteuning operator te gaan of u moet een extra vergoeding betalen voor elke keer dat u eenvoudige beheertaken wilt uitvoeren.

Meerdere domeinen hosten

Het is gebruikelijk om meer dan één domein te bezitten, ze zijn tegenwoordig goedkoop en het is moeilijk om te weerstaan ​​om er een paar te bezitten. In dit geval moet u extra domeinen onderbrengen met extra hostingruimte. Om het hosting proces te vereenvoudigen, is het mogelijk om meer dan één domein te hosten vanaf één account. Elke afzonderlijke website die op hetzelfde account wordt gehost, wordt een add-on-domein genoemd. De meeste shared hosting providers staan ​​add-on domeinen toe. Het is raadzaam om van tevoren te controleren hoe ze hiervoor kosten.

Kosten

Met webhosting zoals met alles, krijgt u vaak waar u voor betaalt. Als u een eenvoudige website heeft die niet veel verkeer verwacht, verwacht dan tussen de € 10 en € 150 per jaar te betalen voor shared hosting. Hosting Plannen met een hogere capaciteit kunnen beginnen bij € 150 en vanaf daar stijgen.

De meeste commerciële hosts bieden de flexibiliteit om te kiezen hoe u wilt betalen met maandelijkse en jaarlijkse afbetalingsplannen; dat laatste geeft je een goedkoper tarief. Als u eenmaal gerustgesteld bent dat ze een betrouwbare service bieden, kunt u overschakelen naar de goedkopere jaarlijkse betalingen, of snel van host wisselen als ze niet aan uw verwachtingen voldoen.

Laten we tot slot de verlengingen bespreken. Als u tevreden bent met de prijs van een pakket, controleert u de prijs voor verlengingen. Het is een norm in de branche om lage aanmelding prijzen aan te bieden, maar veel hogere bedragen voor verlengingen in rekening te brengen. Tenzij je het goed vindt om om de paar jaar tussen hosts te wisselen, zijn verlenging prijzen onvermijdelijk.

E-mail

Als u naast uw website e-mailaccounts wilt hosten, controleer dan of uw host u toestaat de e-mailadressen op uw domein in te stellen voordat u zich aanmeldt. Het ziet er een beetje armoedig uit om een ​​willekeurig e-mailadres te hebben dat niet aan je domein is gekoppeld: hoeveel professioneler klinkt info@uwdomein.com dan info.uwdomein@gmail.com?

In het geval dat er e-mails worden verstrekt, is dat geen probleem. Er zijn andere manieren om een ​​e-mailaccount op uw eigen domeinnaam te bemachtigen.

Technische hulp

Er kunnen dingen misgaan op de meest ongelegen momenten, dus controleer het beste of uw gastheer 24/7/365 professionele ondersteuning heeft. Je zult willen dat iemand je een reddingslijn werpt wanneer je op de S.O.S-knop drukt en weet dat de persoon die aan de andere kant plukt technisch is uitgerust met de kennis om je daar en dan te helpen. Om hier een idee van te krijgen, leest u online beoordelingen met accounts van echte klantervaringen.

Er zullen momenten zijn dat u een niet-urgente vraag heeft. Misschien wilt u het in uw eigen tijd oplossen terwijl u uw server instellingen beter onder controle krijgt. Heeft de host een kennisbank of veelgestelde vragen om door te bladeren om uw begrip te vergroten? Of u nu liever telefonisch chat of liever uitgebreide documentatie bij de hand heeft om problemen zelf op te lossen – controleer of ze beschikbaar zijn.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel:

Waar u op moet letten bij een webhosting provider


Waar u op moet letten bij een webhosting provider

Laten we alles wat we tot nu toe hebben geleerd samenvatten met twee punten:

Een webhost is hoe en waar uw website leeft

Zonder een plek om te wonen, kan uw website niet bestaan

Daarom heeft u webhosting nodig als u een eigen website wilt hebben. Laten we dus verder gaan en praten over waar u op moet letten bij een webhosting provider.

Uptime

Uptime moet cruciaal zijn bij uw beslissing. Het is een kwestie van betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van uw website voor uw klanten. Geen enkele host kan 100% uptime garanderen omdat u het onvoorziene niet kunt garanderen; een uptime van 99% is echter typisch.

Ondersteuning

Goede hosting loopt op rolletjes, maar er zullen momenten zijn dat je om wat hulp moet vragen. Een webhost die bereid is om de telefoon op te nemen en snel e-mails en support tickets te beantwoorden, is van onschatbare waarde voor uw bedrijf.

cPanel Configuratiescherm

cPanel zet alles wat je nodig hebt om je website te beheren op één plek. U hoeft het misschien maar één of twee keer per maand te gebruiken, maar als u dat doet, zult u er blij mee zijn omdat u uw bestanden, e-mail en domeinen kunt beheren met snelkoppelingen.

Gratis back-ups

Hoewel veel webhosts automatisch back-ups maken, bieden sommigen de service niet gratis aan. Back-ups zijn belangrijk omdat ze uw website kunnen herstellen naar een vorige versie als er iets misgaat.

Installatie met één klik

Of u nu van plan bent één website of een kleine reeks daarvan te lanceren, installatie met één klik is handig omdat u hiermee een CMS zoals WordPress kunt installeren zonder zelf databases te hoeven maken. Het proces is geautomatiseerd.

Schaalbaarheid

Als we schaalbaarheid noemen, bedoelen we uw vermogen om uw hosting plan te upgraden en te downgraden om aan uw vereisten te voldoen. Uw vereisten kunnen op elk moment veranderen, dus het is best handig als uw webhost een balletje zal slaan.

Er zijn tal van mogelijkheden voor webhosting, maar het is van cruciaal belang voor de toekomst van uw site dat u uw behoeften begrijpt en hosts vergelijkt om de juiste keuze te maken.

Als u van plan bent een website te starten of over te dragen, heeft u een kwaliteits-webhost nodig die de tools en ondersteuning biedt die u nodig heeft. Vraag het aan IT-Online.nl

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel: 

Soorten webhosting

Soorten webhosting

Naarmate de technologie vordert, zijn er verschillende soorten webhosting geïntroduceerd om zo goed mogelijk aan de verschillende behoeften van websites en klanten te voldoen. Deze omvatten:

 • Gedeelde webhosting

 • Dedicated Hosting

 • VPS-hosting

 • Cloud

 • Tussenpersoon/Reseller

Laten we de meest populaire web hosting services in meer detail bekijken.

Gedeelde (Shared) webhosting

Shared hosting is wanneer een website op dezelfde server wordt gehost als veel andere websites. De meeste webhosting bedrijven bieden shared hosting aan. Het is goedkoop en gemakkelijk in te stellen, waardoor het geschikt is voor nieuwe sites die op korte termijn niet veel verkeer verwachten. Het is het meest geschikt voor persoonlijke websites en voor websites van kleine en middelgrote bedrijven.

Iedereen die serieus bezig is met digitale marketing of het runnen van een online bedrijf, moet zijn gedeelde hosting opties zorgvuldig bekijken en ervoor zorgen dat uw provider services kan aanbieden zoals SSD-hosting, die speciaal is ontworpen voor e-commerce-websites. Shared hosting is ook niet geschikt voor grote sites met veel verkeer. Deze sites hebben een speciale server nodig om een ​​geschikte hoeveelheid bronnen te huisvesten om fatsoenlijke website prestaties te garanderen.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting (ook wel managed hosting of een dedicated server genoemd) biedt volledige verhuur van servers. Dit type hosting is relatief duur wanneer het naast gedeelde hosting plannen wordt geplaatst; om deze reden wordt het alleen echt gebruikt wanneer een website veel verkeer heeft of wanneer meer server controle vereist is.

Dedicated hosting is meer dan het aanbieden van een enkele website met volledige serverapparatuur in een datacenter. Het biedt meer self-service serverbeheer mogelijkheden. Dit wordt als een meer flexibele opstelling beschouwd omdat het totale controle over de server, de software en beveiligingssystemen mogelijk maakt. Tegelijkertijd moet u echter over de technische expertise beschikken om het platform zelf te beheren.

VPS-hosting

Virtual Private Servers (VPS), ook wel bekend als Virtual Dedicated Server (VDS), is wanneer een virtuele server aan elke cliënt verschijnt als een dedicated server, ook al bedient deze eigenlijk meerdere websites. Om deze reden wordt hosting in VPS-stijl beschouwd als de springplank tussen shared hosting en het krijgen van uw eigen dedicated machine. Het belangrijkste verschil tussen shared hosting en VPS is dat klanten volledige toegang hebben om de VPS te configureren, wat veel dichter bij dedicated style hosting ligt.

VPS wordt vaak gebruikt door kleinere websites en organisaties die de flexibiliteit willen van een dedicated server, zonder de hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

Cloud hosting

Cloud Hosting is het nieuwste type hosting dat op de markt komt en is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit type hosting werkt via veel onderling verbonden webservers die een betaalbare, schaalbare en betrouwbare web infrastructuur bieden. Cloud Hosting Plannen bieden doorgaans onbeperkte, betrouwbare bandbreedte en een oneindige hoeveelheid schijfruimte voor onbeperkte domeinen, wat verklaart waarom zoveel grote bedrijven naar de cloud gaan. Het is een effectieve methode om een ​​website te runnen met resource-intensieve applicaties of een groot aantal inhoud items zoals afbeeldingen, maar het kan veel hogere kosten met zich meebrengen.

Hosting door wederverkopers/Resellers

Reseller Hosting is een vorm van webhosting waarbij de accounteigenaar zijn of haar toegewezen ruimte en bandbreedte op de harde schijf kan gebruiken om namens derden een website te hosten. De oorspronkelijke eigenaar van het hosting account is in dit geval de ‘reseller’. Reseller-hosting is voordelig wanneer de hoeveelheid gekochte ruimte niet nodig is en sommige van de toegewezen bronnen kunnen worden gedeeld met een andere partij. Schijfruimte, bandbreedte, CPU, etc. delen terwijl je een terugkerende bron van inkomsten krijgt.

Hostingproviders bieden specifieke hosting plannen voor resellers om ondernemers die geïnteresseerd zijn in deze zakelijke praktijk tegemoet te komen. Het kopen van een reseller-hosting plan is ook handig voor iedereen met meerdere domeinen. U kunt uw eigen hosting pakketten ontwerpen voor uw websites of klanten en de middelen die aan het reseller-hosting account worden toegewezen.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel: 

Webhosting en domeinhosting


Webhosting en domeinhosting

Nadat u een domeinnaam heeft gekocht, moeten de bestanden die de inhoud van uw website bevatten (HTML, CSS, afbeeldingen, databases, enz.), Samen worden opgeslagen op een locatie die is verbonden met internet: een webserver. Zodra de bestanden van de website zijn geüpload naar de webserver van een hostingbedrijf, is de host verantwoordelijk voor het bezorgen van de bestanden aan gebruikers.

We hebben al gezegd dat hosting websites beschikbaar maakt die mensen kunnen bezoeken via hun webbrowser, maar hoe werkt dat precies? Het “Domain Name System” (DNS) zorgt ervoor dat de website browser verbinding maakt met de juiste computer (server) die uw website bestanden opslaat.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel: 

Hoe werkt webhosting


Hoe werkt webhosting

Webhosting vindt plaats wanneer de bestanden waaruit een website bestaat, worden geüpload van een lokale computer naar een webserver. De bronnen van de server (RAM, ruimte op de harde schijf en bandbreedte) worden toegewezen aan de websites die er gebruik van maken.

De verdeling van de serverbronnen is afhankelijk van het gekozen type hosting plan. Om het geschikte hosting plan te kiezen, moet u eerst een onderscheid maken tussen de beschikbare plannen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Laten we voor de niet-technische lezers een eenvoudige analogie gebruiken, het kiezen van webhosting is vergelijkbaar met het zoeken naar kantoorruimte:

Hoe bepaal je welk type kantoorruimte het beste bij je past? Is een werkplek in een open co-working space voldoende, of het op één na beste; een kantoor in een zakencentrum. Bent u van plan om snel uit te breiden of verwacht u dat veel mensen komen en gaan? Zou je overwegen om een ​​heel gebouw te huren of zou je een eigen ruimte aanspreken?

Naast de kantoorstijl die u gebruikt, zijn er nog andere overwegingen. Hoe gemakkelijk de kamers toegankelijk zijn, welke functies ze bieden (extra’s zoals een whiteboard, snel internet en andere faciliteiten), en waar ze zich bevinden en wat de totale kosten zijn. Deze overwegingen zullen uw behoeften bepalen en helpen beslissen welk type kantoor het beste bij u past. Laten we dit selectieproces vergelijken om te beslissen welke webhosting past.

 • Shared hosting is vergelijkbaar met het huren van een werkstation in een drukke, lawaaierige, open kantoor- of co-working ruimte. Je beschikt over alle moderne gemakken: een bureau, internetverbinding en een aantal vaste spullen en je deelt de ruimte met andere collega’s, waaronder de keuken, printer en toilet. U kunt geen make-overs aan de ruimte doen, zoals whiteboards installeren, enz. Dit is een populaire optie voor het starten van kleine websites en niet geschikt voor grootschalige commerciële projecten.
 • Een virtual private server (VPS) is een mooie stap omhoog van shared hosting. Middelgrote bedrijven hebben baat bij het huren van een kantoor op een bedrijventerrein. Met een VPS zijn gebruikers van elkaar geïsoleerd. Je hebt buren, maar je bent er minder afhankelijk van en je kunt eventuele make-overs (maatwerk) naar eigen inzicht doorvoeren en zelf je werkplek inrichten.
 • Een heel kantoorgebouw is vergelijkbaar met hosting op een dedicated server. Het is een duurdere optie en het beste voor websites die waarde hechten aan betrouwbaarheid en hoge prestaties. Aangezien u de volledige ruimte beheert, heeft u meer te zeggen over configuraties en veel ruimte, maar het is niet de moeite waard om in te investeren als u de inbegrepen ruimte niet gebruikt.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel:

webhosting

Webhosting


Webhosting

Definitie van webhosting

Wanneer een hostingprovider ruimte op een webserver toewijst voor een website om zijn bestanden op te slaan, hosten ze een website. Webhosting stelt de bestanden waaruit een website bestaat (code, afbeeldingen, etc.) beschikbaar voor online weergave. Elke website die u ooit heeft bezocht, wordt gehost op een server.

De hoeveelheid ruimte die op een server aan een website wordt toegewezen, is afhankelijk van het type hosting. De belangrijkste soorten hosting zijn shared, dedicated, VPS en reseller. Ze onderscheiden zich door het soort technologie dat voor de server wordt gebruikt, het geboden beheerniveau en de aangeboden aanvullende diensten.

Kortom, webhosting is het proces van het huren of kopen van ruimte om een ​​website op het World Wide Web te huisvesten. Website-inhoud zoals HTML, CSS en afbeeldingen moet op een server staan ​​om online te kunnen worden bekeken.

Wat is een server precies? Een server is een computer die andere internetgebruikers van overal ter wereld met uw site verbindt. Zoals de naam al aangeeft, hebben webhosting serviceproviders de servers, connectiviteit en bijbehorende services om websites te hosten. Door een verscheidenheid aan hosting plannen aan te bieden, dekken ze het spectrum van hosting behoeften af, van kleine blogs tot grote organisaties.

Als u van plan bent om online aanwezig te zijn, is betrouwbare webhosting essentieel. Er zijn tegenwoordig letterlijk honderden webhosts beschikbaar die duizenden soorten webhosting services bieden. Plannen variëren van gratis met beperkte opties tot dure webhosting services die gespecialiseerd zijn voor bedrijven. Het plan dat u kiest, hangt voornamelijk af van hoe u van plan bent uw website te gebruiken en hoeveel u hebt begroot voor hosting.

Als u het juiste hosting plan kiest, heeft u toegang tot de juiste toewijzing van middelen om ervoor te zorgen dat uw website snel en betrouwbaar wordt geladen voor uw bezoekers. Bedenk hoeveel bedrijven tegenwoordig voornamelijk online opereren; hun verkoop- en zakelijke leads komen van hun website. Als iemand op een website belandt en er is een probleem – het laden duurt te lang of verschijnt helemaal niet – potentiële klanten wachten niet lang. Ze stuiteren van die site op zoek naar een site die correct werkt en naadloos kan leveren wat ze zoeken.

Als het beheren van een website nieuw voor u is, kunnen webhosting en aanverwante jargon een raadselachtig onderwerp zijn. Veel beginnende website-eigenaren hebben de goedkoopste optie of iets anders dat bij de aankoop van hun domeinnaam is geleverd, en gebruikt in de verkeerde overtuiging dat alle hosting opties in wezen hetzelfde zijn.

Wij hebben goede ervaringen met neostrada, Yourhosting en mijn.host.

Volgend artikel: